top of page
  • Writer's picturemargritas

Intermittent fasting, wat doet het nou echt?
Doordat je gemiddeld 3-6 eetmomenten per dag hebt, is er altijd suiker voorhanden en hoeft je lichaam maar weinig over te schakelen op je 2e vorm van verbranding: vetverbranding. Door vasten daalt je suikervoorraad en wordt je lichaam gedwongen om aanspraak te maken op je vetreserves. Ook eet je minder calorieën.


Periodiek vasten heeft een gunstig effect op de kwaliteit van je hart- en bloedvaten. Het verbeterd de vetstofwisseling. Het lijkt ook genen te stimuleren die je cellen herstellen.


Door vasten wordt je gevoeliger voor insuline waardoor je insuline spiegel in je bloed daalt. Bij een hoog insuline kan je lichaam vet niet goed verbranden. Door grotere gevoeligheid voor insuline heb je een betere suikerspiegel, meer energie, minder zoete trek en val je makkelijker af.


Veel mensen die periodiek vasten geven aan zich vrolijker te voelen en een betere concentratie te hebben. Veel anti aging studies kijken naar de rol van vasten op het brein. Er lijkt een link te zijn tussen vasten en een betere cognitieve functie.


Intermitting lastig helpt in het afremmen van de veroudering. Het stimuleert autofagie: wanneer je niet eet, gaat je lichaam reststoffen opruimen. Bestaande cellen worden langer behouden en celdeling, dat voor veroudering zorgt, wordt geremd.


23 views

Recent Posts

See All
bottom of page